Recept Luikse Wafels bakken
Kom al vast in de stemming voor uw evenement met een heerlijk recept voor het bakken van wafels!
Recept Luikse Wafels
Het volgende recept voor ambachtelijke Luikse Wafels komt uit een kookboek, gedateerd uit 1948. Het werd op de vakschool voor Meisjes tijdens Huishoudkunde gebruikt. Een stukje historie dus!
U heeft nodig:
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine fijne kandijsuiker
- 100 g boter
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Een snufje zout
- 1 Ei
- 4 eetlepels melk
- olie om in te vetten
- zeef
- beslagkom
- wafelijzer
Zo maakt u de Luikse wafels:
Het deeg maakt u door de boter, suiker, vanillesuiker en het zout net zo lang te roeren tot het schuimig wordt. Daarna mengt u de melk en het ei erdoor. Houdt een zeef boven het deeg en zeef het bakmeel erdoor en kneeg het vervolgens samen met de kandijsuiker tot verschillende kleinere deegbolletjes. Warm ondertussen het wafelijzer op en vet het in met olie.
Leg elk deegbolletje in midden van wafelijzer en klap het wafelijzer dicht. In ongeveer anderhalve minuut bakt u de wafels goudbruin. Vet daarna opnieuw het wafelijzer in met olie en bak van de overige deegbolletjes de wafels.
Ambachtelijke warme wafels op uw evenement?
Als er voor
grotere groepen wafels gebakken dienen te worden, kan het verstandig zijn om een professionele cateraar in te schakelen. Er dient een grote en snelle uitgifte van de wafels gerealiseerd
te worden en er is een goede werkplek met de juiste equipement nodig.
Luikse Wafel catering
Molotov Events neemt u alle zorg uit handen met Luikse Wafel catering.
Voor kleine en grote groepen, van ambachtelijke wafelkraam tot de
lekkerste warme wafel variaties... we zijn u met plezier van dienst!
Meer wafel recepten?
Recept voor Oeblie wafels
Recept voor Stroopwafels
U bent hier:
Home |
Wafel catering |
Assortiment | Recept Luikse Wafels bakken